dilluns, 26 de setembre del 2016

EL GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA DE TARRAGONA DEMANA QUE L’AJUNTAMENT DONI SUPORT A L’ACORD DE PAU SUBSCRIT A COLÒMBIA



El grup municipal socialista a l’Ajuntament de Tarragona ha presentat una moció al ple en la què es demana al consistori que doni suport a l’acord de pau assolit recentment entre el Govern de la República de Colòmbia i les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), un acord que pau que vol deixar enrere definitivament dècades de violència.

Des del grup socialista s’ha remarcat que després de 50 anys d’una duríssima guerra civil finalment s’ha signat un acord que esperem que doni pas a una pau duradora, justa i estable. Tarragona sempre s’ha significat en la defensa dels valors de la pau i de la convivència pacífica i democràtica i no pot ser absent, encara que sigui simbòlicament, en aquesta fita històrica que posarà punt i final a un conflicte fratricida que ha provocat desenes de milers de víctimes innocents.

En aquest sentit, el grup municipal socialista recorda que la nombrosa comunitat tarragonina d’origen colombià ha expressat la seva satisfacció per la fi d’un conflicte que va obligar molts d’ells a buscar una esperança de vida en pau i llibertat fora de la seva terra d’origen.

També nosaltres, per desgràcia, sabem el què és això ja que ara fa quasi 80 anys també molts tarragonins i tarragonines es van veure obligats a emprendre el camí de l’exili per fugir de la guerra i del feixisme. Aquesta colpidora experiència històrica ha marcat la societat tarragonina de manera que, per exemple, ha multiplicat les iniciatives solidàries davant de la crisi dels refugiats de la guerra de Síria. Tarragona serà sempre abanderada en la defensa de la pau i de la llibertat, perquè pau i llibertat són sinònims de Tarragona, s’ha emfatitzat des del grup socialista.

La moció del PSC també demana que el darrer grup guerriller que encara no ha abandonat les armes, el denominat Exèrcit d’Alliberament Nacional, arribi a un acord de pau similar amb el Govern de Colòmbia posant així definitivament punt i final al conflicte armat en aquest país llatinoamericà.


Finalment el grup socialista demana al ple de l’Ajuntament que expressi el seu suport a totes les iniciatives i accions que es puguin dur a terme a Tarragona impulsades per tarragonins i tarragonines d’origen colombià per tal que la ciutadania pugui conèixer amb major concreció els continguts de l’acord de pau assolit. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada