dimecres, 14 de setembre del 2016

EL PSC PORTARÀ LES AVARIES I ELS RETARDS A LA XARXA FERROVIÀRIA TARRAGONINA AL PARLAMENT DE CATALUNYA I AL CONGRÉS DELS DIPUTATS



El PSC ha iniciat una acció conjunta a les cambres legislatives a fi i efecte de posar el fil a l’agulla als intolerables retards, incidents i avaries que es registren periòdicament a la xarxa ferroviària del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.  

Segons ha assenyalat la diputada socialista Rosa Maria Ibarra “hem decidit presentar una bateria de preguntes urgents a la Comissió de Territori del Parlament perquè entenem que la situació que es viu a la xarxa de rodalies de Tarragona és insostenible i està molt per sota de les exigències del servei que es mereixen els veïns i usuaris del mateix. La Generalitat, com a gestor de Rodalies, ha de fer tot el que estigui a les seves mans per millorar la gestió del servei i, al mateix temps, instar al Govern de l’Estat a què posi els mitjans materials, humans i pressupostaris adients per solucionar una realitat que és completament insostenible.”

En el mateix sentit s’ha manifestat el diputat del PSC al Congrés Joan Ruiz qui ha recordat que el grup socialista ja ha presentat una bateria de preguntes al Govern exigint un calendari d’inversions i d’actuacions per evitar nous accidents i retards que amb tanta freqüència es produeixin a la xarxa ferroviària de la demarcació.

“El Govern del PP no pot continuar amagant el cap sota l’ala. Cal tenir en compte que no només parlem de les necessitats de mobilitat dels veïns d’aquestes comarques –que també- sinó que aquests retards i incidències perjudiquen objectivament una demarcació com la nostra que té en el turisme un pilar essencial de la seva activitat econòmica. No podem donar aquesta imatge tan degradant als nostres visitants. Tarragona ha d’exigir un servei adequat a les seves necessitats reals i l’actual, per desgràcia, deixa molt que desitjar.”

Tant en el cas de les iniciatives al Parlament com al Congrés dels Diputats el PSC demana a les administracions que tinguin competències mesures urgents per pal·liar la situació actual recordant que prop del 90% dels viatgers que es desplacen de Tarragona a Barcelona i viceversa o fan utilitzant la xarxa de rodalies.


“ADIF ha de concretar un pla urgent i calanderitzat per resoldre els problemes a la catenària, la xarxa elèctrica i a les vies ferroviàries que s’han multiplicat durant aquests darrers mesos. Potser el Govern està en funcions però la realitat dels milers d’usuaris diaris de la xarxa ferroviària tarragonina no. No podem continuar permetent i tolerant, encara que sigui amb el nostre silenci, que persones que s’han de desplaçar fins a Barcelona per motius de treball perdin cada dia 30 minuts o més esperant un servei que hauria de ser de referència en un país desenvolupat com és el nostre”, ha conclòs Joan Ruiz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada