dijous, 24 de novembre del 2016

EL GRUP SOCIALISTA EXIGEIX AL GOVERN QUE PLANIFIQUI UN CALENDARI D’OBRES I DE POSADA EN SERVEI DEL CORREDOR DEL MEDITERRANI AMB PARTIDES ECONÒMIQUES CONCRETES



El diputat al Congrés per Tarragona Joan Ruiz ha explicat avui que el grup socialista ha presentat una proposició no de llei al Congrés exigint al Govern del PP un calendari d’obres i de posada en servei del Corredor Mediterrani amb la corresponent memòria econòmica específica per a cada tram.  

La proposta socialista inclou en la planificació les circumval·lacions ferroviàries necessàries i la implantació complerta de doble via en ample estàndard en tot el seu traçat, així com la duplicació de la plataforma allà on hagi problemes de capacitat.

En aquest sentit, Joan Ruiz ha afirmat que “el Corredor del Mediterrani és vital per les comarques tarragonines ja que implicarà un salt qualitatiu pel que fa a la generació de nous llocs de treball, exportació dels nostres productes, millora de la mobilitat, etc. És a dir, és una oportunitat de futur, pensem només amb el que suposarà pel Port de Tarragona i l’aeroport de Reus, que no podem deixar escapar ni que romangui en stand-by permanentment.”  

El diputat tarragoní ha recordat que han estat els Govern socialistes els que han apostat pel Corredor del Mediterrani des del primer moment. Tot i això, l’arribada del PP a l’executiu va suposar una paralització i relantització de les obres de construcció d’aquest vial estratègic.

Per al grup socialista això va representar un gran error ja que crear nous llocs de treball requereix també connectar-se amb les zones logístiques, de producció i de consum europees. En aquest sentit, els territoris que travessa el Corredor representen el 48% del conjunt de la població espanyola i un dels nòduls de creació d’activitat econòmica, turística i industrial més importants del país.


“El que cal ara és impulsar la construcció del Corredor del Mediterrani, posar el punt i final a la demora de les obres, garantir les inversions i calendaritzar-les a fi i efecte d’evitar nous retards. Davant la inacció del Govern del PP ens ha semblat adient impulsar aquesta iniciativa que esperem que rebi el suport de la resta de grups representats a la Cambra. Aquest serà el millor exemple de demostrar el compromís de cadascú amb Tarragona i la seva gent, un compromís que no tan sols ha de ser verbal sinó que s’ha de demostrar amb accions concretes que millorin la qualitat de vida dels tarragonins i tarragonines”, ha conclòs Joan Ruiz. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada