dilluns, 21 de novembre del 2016

JOAN RUIZ: “LA DEROGACIÓ DE LA LOMCE EVITARÀ QUE 6.532 ALUMNES TARRAGONINS HAGIN DE FER LA REVÀLIDA”



El diputat al Congrés per Tarragona Joan Ruiz s’ha mostrat aquest dilluns “molt satisfet” per l’aprovació per part de la majoria del Congrés de l’inici del procés parlamentari per suspendre de manera immediata el calendari d’implantació de la Lomce, la llei educativa que el Govern del PP volia imposar o sí o sí durant la passada legislatura aprofitant la seva majoria absoluta.

Joan Ruiz ha explicat que “gràcies a aquesta iniciativa del grup socialista se suspendran les revàlides contemplades a la llei contra les que s’havíen posicionament pràcticament tots els sectors relacionats amb l’educació. En el cas de la demarcació de Tarragona aquestes revàlides haguessin afectat un total de 6.532 alumnes.”

En concret, segons ha desgranat el diputat socialista, en el cas de Tarragona es tractaria de 1.780 alumnes de sisè de primària, 4.335 alumnes de quart d’ESO i 417 alumnes de segon de Batxillerat. Cal recordar que aquestes proves revàlides van ser rebutjades per la comunitat educativa ja que suposaven un pas enrere en segregar i uniformar els alumnes i els centres educatius.

“Els socialistes volem posar punt i final a aquesta llei educativa del PP tan regressiva, elitista, segregadora i recentralitzadora i, alhora, estendre la ma a la resta de grups i interlocutors del món de l’educació a fi i efecte de trobar el consens que ens permeti donar estabilitat al nostre model educatiu. Els temps en què el PP emprava la seva majoria absoluta com un corró per imposar les seves concepcions ideològiques i ignorar la resta de veus han acabat i ja no tornaran.”   

D’altra banda, el diputat tarragoní també s’ha referit a l’aprovació en el Congrés per unanimitat d’una iniciativa per promoure un pla d’Estat per lluitar contra la violència de gènere.

“Els socialistes creiem que cal incrementar les partides pressupostàries per a formar personal especialitzat d’atenció a les víctimes de la violència de gènere tant als jutjats com a les comissàries de policia. Hem de millorar tots els instruments que tenim a l’abast ara mateix i posar en marxa d’altres nous.”


En aquest sentit Joan Ruiz ha lamentat que des de que el PP està al Govern s’hagin reduït de manera dràstica les partides pressupostàries adreçades a combatre la violència de gènere. “Aquest 2016 tan sols suposa el 0’0103% del pressupost, quasi un 11% menys que el 2009. Així ni s’avança ni es lluita amb major eficàcia contra una de les pitjors xacres que pateix la nostra societat”, ha conclòs Joan Ruiz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada