dilluns, 21 de novembre del 2016

PENSANT EN SENAN, PENSANT EN TARRAGONA



Senan és un poble de 47 habitants de la Conca de Barberà. Com és lògic, el seu Ajuntament disposa d’uns recursos econòmics minsos per donar el servei que es mereixen els seus habitants. Amb aquests recursos seria impossible atendre ni el servei de recollida de la brossa, ni la millora de la mobilitat, ni l’adequació dels equipaments que el poble necessita.

Doncs bé, l’Ajuntament de Senan rebrà l’any vinent més de 85.000 euros del fons del Pla d’Acció Municipal impulsat per la Diputació de Tarragona, un pla que assoleix una inversió màxima històrica de 80 milió d’euros per als propers tres anys, el que suposa un increment del 60% de les inversions directes adreçades a tots i cadascun dels pobles i ciutats de la província de Tarragona.

Crec que és una molt bona notícia per al món municipal de les nostres comarques ja que aquest pla permetrà als ajuntaments pagar despesa corrent i alliberar així recursos per incrementar les places de beques menjador o de les llars d’avis municipals, fomentar les ajudes a les famílies sense ingressos, arranjar o remodelar carrer i places, garantir el futur de les escoles de música municipals, augmentar les subvencions a les associacions que lluiten contra la pobresa, etc.

Ras i curt: es posen diners en mans dels ajuntaments, en plena crisi dels ingressos derivada de la crisi econòmica, per tal que aquests ho tradueixin en accions municipals al servei de les persones. Com bé deia el president de la Diputació: en temps difícils hem destinat més diners que mai als municipis tarragonins.

Aquest Pla d’Acció Municipal extraordinari és també una resposta a tots aquells que consideren inútil l’acció que s’impulsa des de les Diputacions. Ans el contrari, sense les ajudes i serveis que presta la Diputació de Tarragona ajuntaments com el de Senan amb prou feina podrien fer res d’obra de Govern des de que la Generalitat i el Govern de l’Estat han anant retallant les seves aportacions econòmiques. La Diputació de Tarragona és un instrument útil al servei dels tarragonins i tarragonines, al marge del debat partidista i de les crítiques estèrils. És una eina eficaç que hem de saber preservar entre tots. Sense, per exemple, aquests 80 milions del P.A.M. molts ajuntaments tindrien vertaders problemes per impulsar obres i serveis essencials per donar satisfacció a les necessitats dels seus veïns. En aquest sentit, cal reconèixer la gran feina que han fet tots els tècnics encapçalats pel diputat delegat del P.A.M, Salvador Ferré.


Una darrera reflexió. Aquesta gran inversió que fa la Diputació no seria possible sense el treball lleial i en positiu de tots els grup que estan representats a la institució. No és el moment de posar pals a les rodes, sinó de la generositat i l’altura de mires, des del diàleg, la negociació i el pacte. En aquests mesos que tenim per endavant ens caldrà molt de seny, diàleg i sentit comú en aquest país per evitar caure en escenaris inèdits sense precedents que poden resultar molt perillosos. No té raó qui crida més a la plaça, si no qui treballa allà on cal, sense fer escarafalls, per assolir resultats reals i tangibles. Al fil d’aquesta reflexió crec just remarcar la feina de la Diputació de Tarragona, sovint obviada, en defensa de tots o cadascun dels pobles i ciutats de la província. Pensant en els grans ciutats com Tarragona, amb els seus més de 130.000 habitants, i també amb els petits pobles com Senan o Forès, amb menys de 100 habitants, que sense les ajudes de la Diputació amb prou feines podrien fer front a donar serveis i atendre les necessitats dels seus veïns. Al final la feina i el temps posen cadascú al seu lloc.        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada