dijous, 19 de gener del 2017

EL PSC DENUNCIA UNA NOVA CAIGUDA DEL 17% DE LES INVERSIONS DE L’ESTAT A LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA



El grup parlamentari socialista de les comarques tarragonines ha denunciat aquest dijous una nova caiguda de les inversions territorials del Govern del PP a les comarques tarragonines.

Segons ha explicat el diputat Joan Ruiz, “un cop tancades les inversions reals dels pressupostos de l’Estat corresponents al 2016 constatem l’enèsim descens de les inversions destinades a les comarques del Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. En aquest cas, les inversions reals han caigut un 17% en relació amb les dades de 2015.”

En concret hem passat d’unes inversions directes a la província de Tarragona de 432 milions d’euros el 2015 a tan sols 358 milions d’euros aquest passat 2016. “No entenem com és possible que el Govern del PP s’entesti a mantenir aquesta desinversió objectiva a la nostra província. Ens és literalment incomprensible, tan sols cal recordar el viacrucis diari que pateixen els milers d’usuaris del servei de rodalies de Renfe. És que l’executiva de Rajoy considera que els tarragonins i tarragonines som menys ciutadans que la resta?”

Joan Ruiz ha recordat que amb el PP al Govern les inversions territorials a les comarques tarragonines en el marc dels pressupostos generals de l’Estat han caigut en més d’un 30%. Amb dades oficials tancades hem passat de rebre una mitjana inversora de 511 milions d’euros amb Govern socialista a només 353 milions d’euros anuals de mitjana des de que Rajoy és president del Govern.

“Això representa 158 milions d’euros anuals menys que ha perdut Tarragona, una quantitat realment escandalosa. A més encara és l’hora que tant el Govern central com els diputats del PP per Tarragona ens expliquin el perquè d’aquesta davallada que s’arrossega des de 2012 fins avui.”

“Els socialistes sempre hem dit i defensat que els tarragonins no som més que ningú però tampoc som ciutadans de segona. A més, per desgràcia, a aquest menyspreu sostingut se li suma també la desinversió del Govern de la Generalitat a les comarques tarragonines que estan a la cua del país en volum inversor. No podem seguir així perquè és realment un sense sentit... Tarragona no és mereix aquesta discriminació.”   


Finalment Joan Ruiz s’ha compromès a recollir amb esmenes als pressupostos les inversions que siguin més necessàries i imperioses a la demarcació de Tarragona. “Aquesta mateixa setmana hem anunciat la esmena que demana recuperar les inversions que facin possible executar el passeig marítim de Miami platja, a Mont-roig del Camp, i seguirem en la mateixa línia de treball", ha conclòs. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada