dimecres, 22 de febrer del 2017

EL PSC DEMANA DUR A TERME UN SIMULACRE EUROPEU DE CARÀCTER NUCLEAR FINANÇAT PER LA COMISSIÓ EUROPEA A LES CENTRALS DE VANDELLÒS I ASCÓ



El grup socialista al Congrés defensarà aquest dimecres a la tarda a la comissió d’energia de les Corts que s’estudiï la possibilitat de dur a terme un simulacre europeu de caràcter nuclear, similar al denominat Curiex 2013, que sigui finançat per la Comissió Europea a les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs.

Segons ha explicat al diputat socialista Joan Ruiz, que defensarà l’esmena a la reunió de la comissió d’aquesta tarda, “es tracta d’una iniciativa perfectament assumible en el marc del que estableixen el corresponents plans d’emergència nuclears exteriors de les centrals nuclears tarragonines. El finançament de la Unió Europea seria molt adequat, de fet, ja hi ha precedents en aquest sentit com és el cas de la central nuclear d’Almaraz, a la província d’Extremadura.”  

En aquest sentit Joan Ruiz considera que “aquest simulacre seria útil per garantir les màximes condicions de seguretat a les centrals nuclears de les comarques tarragonines. Els socialistes sempre hem defensat una política de tolerància cero en relació als riscos en matèria de seguretat nuclear i ens reafirmen en la nostre posició.”

“Una política aquesta que nosaltres entenem que no només ha de consistir en la imposició de sancions en cas d’infracció de les normatives de seguretat, que també, sinó sobretot en la millora dels operatius i dels sistemes d’organització de les centrals per garantir la màxima seguretat de la població i la necessària confiança entre les centrals nuclears i els òrgans reguladors institucionals. L’objectiu de tot plegat és evitar que es pugui produir el més mínim incident i per això demanem que es dugui a terme aquest simulacre finançat amb diners europeus.


Finalment el diputat tarragoní ha recordat que l’anterior Govern socialista va treballar sobre cinc línies d’actuació per evitar accidents i riscos a les centrals nuclears del país. D’entre aquestes ha destacat el foment de les polítiques de seguretat, la celeritat en el procés de presa de decisions i la diligència en el procés d’identificació i de resolució dels problemes que es puguin detectar en un moment determinat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada