dimecres, 1 de febrer del 2017

EL PSC DENUNCIA UNA DAVALLADA DEL 72% DE LES INVERSIONS DE L’1% CULTURAL A LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA



El diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz ha denunciat avui “la davallada de les inversions de l’1% cultural a les comarques tarragonines que hem patit amb el PP al poder. Les mateixes dades oficials assenyalen que des de 2011 fins avui les inversions destinades a la demarcació de Tarragona han caigut un 72% en relació amb l’obra de Govern de l’executiu socialista.”

“El més inversemblant és que el Govern del PP vulgui ara treure pit subratllant que han invertit menys de 7 milions d’euros en cinc anys quan l’anterior Govern socialista va destinar quasi 23 milions d’euros en set anys. Què expliquin el perquè d’aquesta desinversió enlloc de presumir d’una acció de Govern que no han dut a terme”, ha emfatitzat el diputat socialista.

Concretament, durant el darrer període de Govern socialista (2004-2011) es van executar inversions a càrrec de l’1% cultural a les comarques tarragonines que van ascendir a 23.843.995 euros. Amb el PP al Govern aquestes inversions han caigut a tan sols 6.779.611 euros.

“Al damunt, i per a més inri, el Govern del PP comptabilitza com a seves inversions que es van aprovar amb Govern socialista com les que afectaven a projectes de Falset, Alcover, Montblanc i Cambrils. Si descomptem aquestes inversions el volum global destinat a Tarragona seria ridícul tenint en compte la riquesa cultura, patrimonial i històrica de les nostres comarques.”

Joan Ruiz ha afegit que “celebro que ara el subdelegat del Govern animi als ajuntaments a presentar projectes. El que lamento és que hagin trigat quasi 6 anys a fer-ho. Potser és perquè de les primeres coses que va fer Rajoy quan va arribar al poder, a banda d’acabar amb les ajudes al lloguer destinades als joves, va ser paralitzar sine die l’aprovació de nous projectes a càrrec de l’1% cultural. En els dos primers anys de Govern del PP es van destinar exactament ni un sol euro d’inversió, ni un projecte nou, per Tarragona.”


“Prou d’atribuir-se mèrits que no són seus i d’enganyar l’opinió pública ocultant desinversions que, via notes de premsa oficials, se’ns presenten com a èxits. El grup socialista estarà amatent a la convocatòria de noves subvencions en concepte d’1% cultural perquè quan nosaltres vàrem governar vam demostrar que era una eina molt útil per recuperar patrimoni arquitectònic i dinamitzar l’atractiu turístic i cultural de molts municipis tarragonins. Tan sols cal recordar la restauració de la muralla de Montblanc, del pont del diable de Tarragona, dels castells de Flix, Falset, Pratdip, etc.”, ha conclòs el diputat tarragoní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada