dimecres, 22 de març del 2017

EL PSC PRESENTA UNA BATERIA DE PREGUNTES INSTANT LA GENERALITAT A REDUIR LES LLISTES D’ESPERA SANITÀRIES A LES TERRES DE L’EBRE



El diputat del PSC al Parlament per Tarragona, Carles Castillo, ha fet públic avui que el grup socialista ha presentat al Govern una bateria de preguntes instant la Generalitat a reduir les llistes d’espera per a ser intervingut quirúrgicament a la regió sanitària de les Terres de l’Ebre.

En concret, el PSC pregunta al Govern quines accions, amb quines consignacions pressupostàries, pensen emprendre per reduir les llistes d’espera ebrenques “tenint present que vàrem tancar l’any passat constatant un increment del 5’7% del nombre d’ebrencs en llista d’espera en relació a les dades de 2015.”

Pel que fa als procediments garantits (oncologia, cataractes, maluc, genoll, etc.) aquest increment es dispara fins al 15%.

“Per concretar encara més, l’hospital Verge de la Cinta té la llista d’espera més elevada de totes les comarques ebrenques, seguit dels centres hospitalaris d’Amposta i Mora d’Ebre. Crec que les dades objectives parlen amb una magnífica eloqüència”, ha reblat el diputat.  

Segons ha indicat el diputat socialista, “els Governs, primer del senyor Mas i ara del senyor Puigdemont, han demostrat que la Salut ha deixat de ser una eina vàlida per garantir la cohesió social. La crisi no pot justificar cap pas enrere en polítiques socials o en el nostre sistema sanitari. Aquesta successió  de retallades que hem patit aquests darrers anys s’ha traduït en una minva de la qualitat de vida dels ciutadans de les Terres de l’Ebre que han vist com disminuïa la qualitat del serveis sanitaris que hi ha a les seves comarques.”  

“En definitiva, els socialistes, sense cap voluntat demagògica, entenem que en moments de crisi s’ha de prioritzar les inversions però això en cap cas això ha de repercutir en una retallada de serveis essencials per als ciutadans com la salut o l’educació. No es creïble, com afirmen el Govern de Junts pel Sí i els seus socis parlamentaris, que s’hagi reduït les assignacions pressupostàries destinades a Salut sense que això hagi suposat un fort augment de les llistes d’espera i una minva general en la qualitat dels serveis sanitaris en relació al sistema que teníem el 2010.”


“Els socialistes serem els garants d’un sistema públic de salut que és patrimoni de tots i que ha permès, per exemple, que a les comarques tarragonines més de 8.000 professionals vetllin per la salut dels nostres conciutadans”, ha emfatitzat el diputat tarragoní. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada