dijous, 8 de juny del 2017

EL PSC ALERTA QUE EL GOVERN NO GARANTEIX EL TRÀNSIT DE TOTES LES MERCADERIES DELS POLÍGONCS QUÍMICS PEL TÚNEL DE LILLA DE LA FUTURA A-27



El diputat del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, ha explicat avui que el Govern del PP no garanteix el trànsit de totes mercaderies procedents dels complexos industrials de Tarragona per l’interior del túnel de Lilla a l’autovia A-27.

En concret, segons resposta escrita del Govern a les preguntes del grup socialista, l’executiu posposa la decisió de permetre la circulació de mercaderies considerades perilloses procedents del clúster químic tarragoní a un estudi de risc que actualment està elaborant el ministeri de Foment.

Segons assenyala el diputat tarragoní, “aquesta autovia, endegada i impulsada pel Govern socialista, és fonamental per les comarques tarragonines ja que connectarà el nòdul del Camp de Tarragona amb l’interior del país i el nord de la península via una autovia d’altes prestacions. Per tant, exigim al Govern que garanteixi que l’autovia pugui també donar sortida i servei als productes que ens arribin tant del Port de Tarragona com de les produccions del nostre sector químic, així com de la resta de sectors productius tarragonins. Si tan sols servís per al trànsit de particulars, l’objectiu estratègic de l’autovia quedaria enormement mutilat”, ha afirmat Joan Ruiz.

En el mateix sentit s’ha manifestat el primer secretari del PSC a Montblanc, Juanma Cabello, que ha denunciat que “per desgràcia, i per enèsima vegada, hem de lamentar els retards en l’arribada de l’autovia a Montblanc. Exigim al Govern del PP que concreti d’una vegada per totes quina és la inversió plurianual necessària per fer-ho possible, la data de finalització de les obres i els terminis d’execució dels treballs.”

“Potser des d’un despatx llunyà de Madrid és tracta d’un tema menor però a Montblanc, a peu de carrer, no podem esperar per més temps el compliment d’uns compromisos que es repeteixen any rere any però que no s’executen mai. I les inversions raquítiques del Govern del PP no animen, precisament, a l’esperança.”

En relació a això, Joan Ruiz ha explicat que la resposta escrita del Govern assenyala que s’ha reiniciat els treballs però sense concretar inversions, quanties, ni terminis. “Tan sols es refereixen a què s’està treballant en l’estructura anomenada E 1+000 que forma part dels accessos al túnel de Lilla per la vessant de Valls. És a dir, el que ja sabíem...”
   

Finalment, el diputat socialista ha recordat que amb el Govern del PP les inversions territorials directes de l’Estat a la província de Tarragona en el marc dels pressupostos generals de l’Estat han davallat en més d’una tercera part. “Hem passat d’un volum inversor de 511 milions d’euros durant el període 2008-2011 amb Govern socialista (ja en un escenari marcat per la crisi econòmica) a unes inversions de tan sols 325 milions d’euros entre el 2012 i enguany, amb Govern del PP i Rajoy a la Moncloa.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada