dilluns, 5 de juny del 2017

EL PSC EXIGEIX AL GOVERN RECUPERAR EL SERVEI DE MENJADOR ALS INSTITUTS TARRAGONINS L’ANY VINENT



La diputada socialista al Parlament per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, ha explicat avui que el Parlament ha aprovat una moció del PSC que insta al Govern a garantir el servei de menjador a l’educació secundària a partir del curs vinent.

“Com a diputada per Tarragona afirmo que estarem molt amatents a què aquesta moció es compleixi a totes i cadascuna de les comarques tarragonines perquè no podem permetre que molts alumnes que reben beques menjador quan cursen educació primària un cop passen a l’ESO perdin aquestes ajudes i passin directament a mans dels serveis socials. És una mesura injusta i inexplicable”, ha reblat la diputada vallenca.

La moció socialista aprovada també exigeix al Govern que introdueixi les ràtios adequades per acabar amb la massificació existent del servei de menjador, amb professionals de suport que permetin atendre millor l’alumnat amb necessitats educatives específiques. Així mateix, el Govern ha de destinar-hi més recursos econòmics a fi i efecte de garantir que els professionals que presten aquest servei tinguin una formació específica i puguin comptar amb millors condicions laborals posant fi a la precarització del sector.  

“Els socialistes som conscients de les dificultats que tenen moltes famílies tarragonines que han vist els seus ingressos econòmics durament colpejats per la crisi per donar una alimentació adequada als seus fills. Tan sols cal recordar que les mateixes dades oficials assenyalen que unes 15.000 famílies de la nostra província tenen a tots els seus membres a l’atur –tots- i que ja no cobren cap subsidi o prestació.”

“Cal garantir que els seus fills puguin disposar d’una beca de menjador que els permeti tenir una alimentació nutricional adequada i per això exigim al Govern que garanteixi aquest servei de menjador a l’educació primària i també a la secundària, tal com assenyala el pacte contra la pobresa i el pacte per la infància.”


Finalment el grup socialista ha instat al Govern de Junts pel Sí a garantir una partida suficient en el proper exercici pressupostari per assegurar el sosteniment del transport escolar allà on sigui necessari, “i això vol dir fins a l’últim poble de les deu comarques de la demarcació de Tarragona”, ha conclòs Rosa Maria Ibarra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada