dimarts, 20 de juny del 2017

JOAN RUIZ: “EN TOTS AQUESTS ANYS DE GOVERN DEL PP NOMÉS 13 PERSONES A TOTA LA DEMARCACIÓ HAN POGUT JUBILAR-SE ANTICIPADAMENT PER TENIR UNA DISCAPACITAT SUPERIOR AL 45%”



“A tota la província de Tarragona, a tota una demarcació de 800.000 habitants, tan sols 13 treballadors han pogut jubilar-se anticipadament per tenir una discapacitat igual o superior al 45% des de que Mariano Rajoy és president del Govern. I com diria aquell: “no hacer falta decir nada más.”, així ho ha fet públic avui Joan Ruiz diputat socialista al Congrés per Tarragona que ha preguntat el Govern del PP sobre aquesta qüestió.

“És una xifra patèticament ridícula que constata, un cop més, que amb el PP hem retrocedit, com els cracs, en drets i prestacions socials en relació als anys de progrés i avanços que va suposar el Govern socialista. Un retrocés que perjudica en aquest cas un col·lectiu especialment colpejat per la crisi com és el de les persones amb discapacitat”, ha reblat.

Joan Ruiz ha recordat que el grup socialista ha demanat al Congrés que el Govern permeti l’accés a la jubilació anticipada als treballadors que acreditin un grau de discapacitat del 33% durant el període mínim de cotització obligatori.

Cal recordar que actualment els treballadors amb determinades discapacitats poden accedir a una jubilació anticipada si han mantingut un grau igual o superior al 45% de minusvàlua durant el període mínim exigit per tenir dret a la pensió, que és de 15 anys.


“La realitat, doncs, és que molts potencials ciutadans que podrien beneficiar-se d’aquesta mesura no compten per a tot el període de cotització amb un certificat que els reconegui el grau de discapacitat necessari per jubilar-se anticipadament. Ens trobem amb què exigir un grau mínim del 45% expulsa moltes persones dels avantatges d’aquesta mesura impulsada, precisament, per protegir-los. Per això seguim demanant al Govern que permeti que aquests treballadors puguin accedir a la jubilació anticipada amb un grau de minusvàlua del 33% durant els 15 anys de cotització necessaris”, ha conclòs el diputat socialista.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada