dimecres, 5 de juliol del 2017

EL GOVERN DEL PP CONSIDERA QUE LA PUNTUALITAT DEL SERVEI DE RODALIES A LA R-15 “HA MILLORAT DE FORMA MOLT IMPORTANT”



“Estupefactes. Així ens hem quedat en llegir la resposta oficial del Govern del PP a la pregunta del grup socialista sobre quin és el pla d’inversions que pensa executar ADIF per millorar la puntualitat horària dels trens de la línia ferroviària R-15 que connecta les comarques de l’interior de la província de la nostra demarcació amb Reus i Tarragona per després arribar a Barcelona. Doncs bé,  segons el Govern la puntualitat a la línia “ha millorat de forma molt important”. Textual”, així s’ha manifestat el diputat del PSC per Tarragona Joan Ruiz a l’hora de valorar la resposta de l’executiu de Rajoy a les demandes d’una millora del servei en aquesta línia ferroviària de rodalies que dóna servei a les comarques tarragonines.

En concret, la resposta escrita del Govern al requeriment del grup socialista afirma que el passat mes de novembre es van regularitzar els horaris d’acord amb la realitat del servei i que la puntualitat a la línia R-15 ha millorat de forma molt important.

Cal recordar que, precisament, la millora dels horaris i del servei d’aquesta línia de rodalies és una reivindicació unànime dels usuaris tarragonins i ebrencs de la mateixa “que segur es quedarien bocabadats en ser coneixedors que el Govern assegura que la puntualitat ha millorat de forma molt important.” Les mateixes entitats socials reivindicatives del territori assenyalen que amb els nous horaris a la R-15 i la R-16 s’acumula una mitjana de retards superior a la mitjana del país.

Així mateix, la resposta del Govern parla d’un pla d’acció de millora de la infraestructura que inclou el tram Reus-Faió la Pobla de Massaluca que ha de comportar la supressió de les limitacions de velocitat per descarrilaments produïts en el tram Reus-Faió, la millora de la via entre els trams quilomètrics 519 i 525, la rehabilitació del túnel del carbó Reus-Faió i la rehabilitació parcial de la via en aquest mateix tram.

Tot i això no s’assenyala cap inversió econòmica concreta, ni cap termini, ni la calendarització dels treballs necessaris per dur-ho a terme. Cal recordar, en aquest sentit, que la Generalitat va afirmar tenir el compromís del Govern de l’Estat per invertir 13 milions d’euros aquest 2017 per millorar aquest servei de rodalies.   


“Estic segur que tots els ciutadans de les comarques tarragonines estarem d’acord a l’hora de dir que no ens mereixem l’insult afegit que el Govern ens digui que el servei de rodalies ferroviari ha millorat de forma molt important. Al contrari, aquests temps d’espera excessius i els retards constants, que es continuen produint, són inacceptables i impropis d’una societat moderna com la nostra. És responsabilitat del Govern actuar de manera immediata per corregir aquesta disfunció que perjudica milers de ciutadans cada dia. Aquesta, almenys, és la actuació urgent i imperiosa que seguirem defensant, i demanant a les Corts Generals, els socialistes”, ha resumit el diputat tarragoní. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada