divendres, 14 de juliol del 2017

EL PSC DEL CATLLAR LAMENTA QUE ERC, PDECAT I UNICAT HAGIN IMPEDIT LA RETIRADA DE LES PLAQUES COMMEMORATIVES DE JORDI PUJOL QUE HI HA POBLE



El grup municipal socialista a l’Ajuntament del Catllar ha criticat avui la decisió dels grups d’ERC, PDcat i UNICAT de votar en contra de la moció del PSC que demanava la retirada de les plaques commemoratives de l’expresident Jordi Pujol que hi ha tant al centre cultural com al consultori mèdic del municipi.

Segons ha remarcat el regidor socialista Antonio López, “és incomprensible que ERC i el PDcat hagin votat en contra d’una mesura a la que els primers han donat suport i votat a favor i els segons s’han abstingut en múltiples municipis catalans.”

Antonio López ha recordat que, amb el degut respecte a la presumpció d’innocència, Jordi Pujol i la seva família tenen un procés judicial obert per presumpte suborn, delicte fiscal, tràfic d’influències, blanqueig de capitals i falsedat documental, entre d’altres delictes.  

“El mateix Jordi Pujol ha reconegut ser un evasor confés de capitals i tenir diners sense regularitzar a l’estranger durant dècades. Durant tots aquests anys va ser president de la Generalitat i no va procedir en cap moment a regularitzar aquests milions que tenia fóra del país.”

Cal recordar, a més, que la seva confessió pública va significar perdre tots els privilegis i distincions derivats de la seva condició d’expresident, inclòs el tracte de Molt Honorable.


“Tan sols demanàvem que féssim el que ja han fet nombrosos ajuntaments catalans però els grups d’ERC, PDcat i UNICAT ho han impedit. Amb quin criteri o argument moral? En uns moments en què la ciutadania exigeix una lluita implacable contra la corrupció és inversemblant que al nostre municipi continuïn presents plaques commemoratives de les inauguracions presidides per un evasor confés de capitals. Des del grup socialista volem denunciar-ho públicament i reprovar les accions il·lícites reconegudes pel mateix Pujol. No s’entén, realment, que alguns vulguin mantenir les plaques públiques que encara el recorden com a Molt Honorable”, ha conclòs el regidor del PSC.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada