dimecres, 19 de juliol del 2017

EL PSC DEMANA AL GOVERN QUE BAIXI UN 30% LES TAXES ALS 14.575 UNIVERSITARIS TARRAGONINS



El grup parlamentari socialista de les comarques tarragonines ha demanat al Govern que baixi un 30% les taxes universitàries als més de 14.500 estudiants universitaris de les comarques tarragonines.

I és que el diputat al Congrés Joan Ruiz ha detallat avui el nombre d’estudiants originaris de les comarques tarragonines que cursen actualment estudis universitaris gràcies a una resposta per escrit del Govern a requeriment del grup socialista.

Així, en aquests moments hi ha un total de 14.575 estudiants universitaris originaris de la demarcació de Tarragona. D’aquests, 8.856 cursen estudis a la URV, 1.724 a la Universitat de Barcelona, 1.237 a la UPC, 995 a la Universitat de Madrid, 681 a la Universitat Pompeu Fabra, 544 a la Universitat de Lleida i 192 a la Universitat de Girona, per citar només els col·lectius més importants.

“Doncs bé, aquests quasi 15.000 estudiants tarragonins han estat víctimes de l’increment desproporcionat dels preus de matrícules i taxes universitàries que els Govern de la dreta han impulsat aquests darrers anys. Uns increments que els socialistes sempre hem denunciat i considerat injustos. Per tant, reclamem al Govern que, si creu realment en la millora de la tessitura econòmica que tant proclama a bombo i plateret, redueixi com a mínim el 30% dels preus de les taxes universitàries i implementi aquesta disminució de manera progressiva per tal que no afecti a les beques equitat.”

El diputat socialista ha recordat que arran de l’augment d’aquestes taxes i preus universitaris i de formació professional cada cop hi ha més joves, també a les comarques tarragonines, que tenen problemes per accedir o bé continuar les carreres universitàries ja iniciades.

“Cal recordar que el mateix Parlament de Catalunya va aprovar baixar un 30% les taxes universitàries, tal i com han reivindicat també els representants dels estudiants i de les universitats del país. Per què aleshores el Govern que tant parla de Catalunya no compleix amb el mandat democràtic emanat del Parlament de Catalunya? És del tot incomprensible i inversemblant...”

En aquest sentit, Joan Ruiz ha reivindicat la convicció socialista de convertir l’accés a les universitats en un dret de la ciutadania –un servei públic de qualitat per a tothom-, que depengui del talent i no de les quanties del compte corrent dels pares dels alumnes, on no s’exclogui a aquells que no poden pagar els preus d’uns estudis que s’han disparat exponencialment des de 2010 fins avui.

“Cal corregir aquesta greu injustícia i fer executiu el mandat democràtic del Parlament sense que el Govern busqui més dilacions i falses excuses que no fan res més que deixar palès la seva incompetència”, ha reblat el diputat tarragoní.  


Finalment, el diputat socialista també ha denunciat que tant les beques del Ministeri d’Educació com les de la Generalitat són clarament insuficients per garantir la igualtat d’oportunitat real dels estudiants tarragonins. “Una realitat radicalment diferent a la que es vivia durant els anys de Govern socialista i de progrés.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada