dimarts, 18 de juliol del 2017

EL PSC DEMANA AL PRESIDENT PUIGDEMONT QUE CORREGEIXI L’ANOMALIA QUE REPRESENTA NO TENIR CONSELLERS DE LES COMARQUES TARRAGONINES



Els diputats del PSC al Parlament per Tarragona, Carlos Castillo i Rosa Maria Ibarra han coincidit a assenyalar com a “molt greu” l’absència de consellers de les comarques tarragonines a l’actual Govern de la Generalitat. “Aquesta realitat no és casual sinó que és conseqüència directa d’un Govern que no creu en Tarragona, que és la gran absent tant dels pressupostos com de les prioritats governamentals”, han indicat.

Cal recordar que la recent crisi de Govern ha comportat l’abandonament de l’executiu dels dos consellers originaris del Camp de Tarragona, Jordi Jané i Meritxell Ruiz que han estat substituïts per dos consellers barcelonins.

“Ens preocupa la incertesa que està demostrant el Govern del senyor Puigdemont. A les comarques tarragonines encara no coneixem quines són les seves prioritats ni que pensen fer (si pensen fer alguna cosa) per revitalitzar el sud de Catalunya. A la manca d’inversions sumem ara la desaparició de les comarques tarragonines del Govern. Una nova realitat realment molt inquietant”, han afirmat ambdós diputats.

Segons Carlos Castillo i Rosa Maria Ibarra, “aquest Govern es limita a assenyalar enemics exteriors però aporta pocs projectes de futur i no en concreta cap. Els socialistes tornem a emplaçar al president Puigdemont i als grups de Junts pel Sí i la CUP a què inverteixin a les comarques tarragonines, com a mínim, l’equivalent al que representem tant a nivell poblacional en el conjunt del país com al pes del PIB tarragoní en el global català. Ni això han estat capaços de fer...”

En aquest sentit cal recordar que des de 2010, primer any de Govern Mas, fins ara les inversions territorials de la Generalitat destinades a les comarques del Camp de Tarragona previstes en els pressupostos de l’executiu català han davallat un 73% en relació al volum inversor de l’anterior Govern socialista. “Una realitat que per a nosaltres és intolerable i un insult als habitants d’aquestes comarques!”, han subratllat.


Finalment, els diputats tarragonins han emplaçat al president Puigdemont a què “corregeixi l’anomalia que suposa no tenir a cap ciutadà de les deu comarques de la nostra província al Govern de la Generalitat -un fet insòlit- en la primera remodelació del Govern. Nosaltres creiem que és que molt important que cada setmana, a les reunions del Consell Executiu de la Generalitat, hi hagi persones de les nostres comarques. No és tracta de cap fet anecdòtic sinó de la importància de tenir a les reunions on hi ha importants preses de decisions a persones que coneguin la realitat de les comarques tarragonines i sàpiguen quines han de ser les prioritats i les necessitats que cal satisfer amb urgència. Si no hi som ningú parlarà per nosaltres”, han conclòs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada