dijous, 28 de setembre del 2017

1.962 IMMIGRANTS HAN ESTAT EXPULSATS DE LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA DES DE 2011



Des de que Mariano Rajoy és president del Govern s’han decretat un total de 1.962 ordres d’expulsió de ciutadans estrangers a les comarques tarragonines. Són les dades oficials que ha fet públiques avui el diputat del PSC Joan Ruiz que ha requerit sobre aquesta qüestió al Govern del PP.

En aquest sentit, en el que portem de 2017, s’han decretat 160 ordres d’expulsió.

Segons Joan Ruiz, “la resposta del Govern arriba la setmana en què hem conegut que el mateix executiu del PP ha incomplert el seu compromís en relació amb l’acollida de refugiats, un compromís ferm que es va assumir davant la UE però també per complir el conveni de Ginebra i evitar les imatges espantoses que ens arriben contínuament de persones mortes, ofegades, al Mediterrani.”

Un incompliment que per al diputat socialista és “indigne. El Govern del PP ens avergonyeix davant del món i aplica per la via dels fets consumats una política immigratòria que cada dia s’assembla una mica més a aquella que defensa l’extrema dreta alemanya o el senyor Trump.”

Cal recordar que el nombre total de refugiats que ha estat capaç d’acollir l’executiu de Rajoy és tan sols el 12% del total que es va comprometre solemnement a acollir, tal i com exigeix la immensa majoria de ciutadans d’aquest país. “No ens mereixem aquest Govern”, ha reblat Ruiz.

El diputat socialista ha demanat que el PP canviï amb urgència el seu model de gestió migratòria. En aquest sentit, ha explicat que “a diferència de la dreta, que exclou i propicia l’enfrontament entre els persones pel seu origen, per als socialistes la cohesió i la convivència, també a la societat de les comarques tarragonines, són elements essencials per garantir la convivència, la tolerància i el civisme.”

En aquest sentit, ha reiterat el compromís socialista de “combatre des de la democràcia els discursos racistes, xenòfobs i populistes que donen alè a la desconfiança i l’odi cap a la pluralitat, adaptant la llei d’igualtat de tracte i no discriminació a la normativa.”

En relació a les expulsions ha recordat la posició del PSC que defensa el tancament progressiu dels centres d’internament d’estrangers a nivell europeu i el respecte escrupolós als drets humans de les persones que es troben internades en aquests centres avui dia.


“A diferència del PP, els socialistes som conscients de què hem de continuar apostant per les polítiques que garanteixin la integració de les persones que s’han anat incorporant a la nostra ciutadania, òbviament des de la pràctica de drets i deures per part de tots”, ha conclòs.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada