dijous, 19 d’octubre del 2017

EL GOVERN RECONEIX QUE NO VA DUR A TERME ACCIONS DE MILLORA DE L’ACCESSIBILITAT A LES ESTACIONS DE TREN DE LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA DURANT L’ANY PASSAT



El Govern del PP ha reconegut que durant l’any passat RENFE no va dur a terme actuacions de millora de l’accessibilitat de les estacions de rodalies a les comarques tarragonines. Aquesta ha estat la resposta de l’executiu a una pregunta formulada pel grup socialista en la que es demanava, precisament, les quantitats invertides en la millora de l’accessibilitat a les estacions tarragonines durant l’any 2016.

Així, la resposta del Govern de Rajoy, a part d’explicitar que no s’han dut a terme actuacions de millora, es limita a recordar la rehabilitació impulsada el seu dia de l’estació del Vendrell, la disposició d’un itinerari accessible a les estacions de Sant Vicenç de Calders, Calafell, Segur de Calafell i Cunit i la possibilitat, sense especificar dates ni inversions econòmiques concretes, de millorar l’estació de l’Arboç, al Baix Penedès.

Segons ha explicat el diputat socialista Joan Ruiz, autor de la pregunta al Govern, “hem de lamentar, una vegada més, la inacció del Govern del PP a les comarques tarragonines. Cal recordar que la llei per a l’accessibilitat universal de les estacions de tren fixa la data límit del 4 de desembre d’enguany com a topall per haver acabat amb totes les barreres físiques encara existents. Queden, per tant, menys de dos mesos, i què se’ns contesta? Que durant l’any passat no es va fer res i que continuen instal·lats en la falta de millores sine die. És realment intolerable!”

El diputat del PSC ha afegit que “els socialistes vàrem presentar aquesta pregunta davant la constant petició que ens van adreçar nombrosos ciutadans tarragonins amb mobilitat reduïda que, cansats de la situació que pateixen i de la manca d’informació, ens demanaven que impulséssim accions al Congrés per posar el fil a l’agulla d’una problemàtica que s’ha allargat massa temps. Ara bé, ens hem quedat de pedra que se’ns contesta que durant tot un any no s’ha fet res de res...”

Davant d’aquesta situació el grup socialista torna a exigir al Govern que millori l’accessibilitat a totes les estacions ferroviàries de les comarques tarragonines, el que ha de comportar sense excuses la supressió de totes les barreres físiques. “Ens trobem amb casos de ciutadans que s’han de desplaçar amb cadires de rodes i que es troben amb enormes dificultats per moure’s per les estacions i accedir als trens i a les andanes. És del tot incomprensible que estiguem així, fins i tot en el cas d’un Govern com aquest que es troba instal·lat en la desídia més absoluta”, ha reblat Joan Ruiz.      


Finalment, el grup socialista insta al Govern a explicar on s’ha avançat en l’accessibilitat de les estacions ferroviàries tarragonines des de 2012 fins avui, quines dificultats i retards tenim acumulats ara mateix i quin és el calendari d’obres, si existeix, per redreçar aquesta problemàtica que afecta nombroses persones. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada