diumenge, 17 de desembre del 2017

EL PSC DEFENSA AUGMENTAR LA LLUITA CONTRA EL FRAU I EL DELICTE FISCAL QUE ANUALMENT SUPOSA L’EVASIÓ DE 1.500 MILIONS D’EUROS DE LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA



La candidata socialista Rosa Maria Ibarra ha explicat aquest diumenge que si Miquel Iceta és elegit president de la Generalitat “el seu Govern augmentarà les mesures per combatre el frau i la evasió fiscal amb l’objectiu de dotar de manera suficient els serveis públics i garantir el progrés social i econòmic dels catalans i catalanes. Amb aquests ingressos, i gastant de manera més eficient, estem segurs que podrem recuperar el nivell de despesa en serveis públics que havíem executat els socialistes abans que el senyor Mas i els seus socis iniciessin les retallades socials”, ha explicat.

Així mateix, el PSC proposa també impulsar una reforma fiscal orientada a assolir un sistema impositiu més just i progressiu que ens permeti incrementar els ingressos fiscals propis (IRPF, successions i donacions, impost de patrimoni i fiscalitat verda).

Segons ha explicat Ibarra, “no estem davant de cap tema menor, en absolut. Segons les nostres estimacions, pel cap baix, cada any s’evadeixen uns 1.500 milions d’euros de la província de Tarragona i uns 16.000 milions del conjunt de Catalunya.”

Per fer-nos una idea del que suposa això tan sols cal recordar que la recaptació d’aquests ingressos generats al país permetria cobrir el 90% de la factura sanitària.

“Doncs bé, aquesta evasió fiscal implica que els qui sí paguem impostos hem de pagar més per poder mantenir els serveis públics. Aquí a Tarragona, segons els nostres càlculs, això suposa una sobrecàrrega de 926 euros més a l’any per al comú dels ciutadans”, ha denunciat la candidata socialista.

Amb un Govern socialista “no hi haurà amnisties per als delinqüents fiscals. Hi haurà més inspeccions, sentències i condemnes per als insolidaris que s’atreveixin a robar als ciutadans d’aquest país defraudant impostos i posant els seus milions als paradisos fiscals a l’estranger”, així de contundent s’ha manifestat la candidata del PSC.


També relacionat amb el programa econòmic i fiscal, Rosa Maria Ibarra ha explicat que per combatre l’abús i l’explotació laboral el Govern socialista posarà en marxa un pla especial d’inspecció laboral que perseguirà i sancionarà les pràctiques empresarials abusives que també fan competència deslleial a les empreses que sí compleixen amb el conveni col·lectiu i cotitzen totes les hores de treball, per aconseguir regularitzar fins a 100.000 contractes de treball actualment precaris o en situació irregular al conjunt del país.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada