divendres, 1 de desembre del 2017

EL PSC PROPOSA LA CREACIÓ D’UNA UNITAT DE VALORACIÓ INTEGRAL A TARRAGONA PER LLUITAR AMB MÉS EFICÀCIA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE



La cap de llista del PSC per la demarcació a les eleccions del 21-D Rosa Maria Ibarra ha defensat aquest divendres la necessitat d’implantar amb urgència una unitat de valoració integral a Tarragona per lluitar amb més eficàcia contra la violència de gènere.

“Aquestes unitats són equips multidisciplinars de psicòlegs, treballadors socials i metges forenses que tenen com a objectiu donar una resposta coordinada a les víctimes de la violència masclista. A Tarragona no existeixen, nosaltres creiem que estem davant d’un dèficit que cal corregir amb diligència i els i les socialistes ho farem”, explicat la candidata socialista.    

Així mateix, la cap de llista del PSC ha explicat que “cal un canvi de Govern a Catalunya, també des d’un punt de vista feminista, per lluitar contra la violència de gènere, contra la bretxa salarial que patim les dones i contra la manca de conciliació i corresponsabilització en l’àmbit familiar entre homes i dones que encara es produeix. Els socialistes som els únics que podem dir que els drets de les dones han avançat quan nosaltres hem governat.”

Rosa Maria Ibarra ha explicat que l’any passat, darrer anys amb dades oficials tancades, a la demarcació de Tarragona es van denunciar 2.067 casos de violència de gènere, es van dictar 904 ordres d’actuació (una xifra que enguany augmenta per tercer cop any consecutiu, “i, el que és més esfereïdor, entre el 2003 i enguany 27 dones han estat assassinades per la violència masclista a les comarques tarragonines, dues aquest 2017. Volem eradicar definitivament aquesta xacra absolutament intolerable”, ha reblat.

La candidata socialista ha fet aquestes declaracions en la presentació del Consell d’Igualtat del PSC que es du a terme avui a Tarragona. Una jornada que comptarà amb la participació de Lídia Guinart, diputada al Congrés especialitzada en temes de violència de gènere, l’activista feminista Beatriz Silva, i Altamira Gonzalo, presidenta del consell assessor d’igualtat del PSOE

Precisament Altamira Gonzalo ha valorat “molt positivament que Rosa Maria Ibarra encapçali la llista socialista per Tarragona perquè és essencial que les dones que estem en política estiguem compromeses com ho està ella en la lluita per la igualtat real a la nostra societat.”

Gonzalo ha denunciat els retrocessos que s’han produït aquests darrers anys en matèria de defensa i desenvolupament dels drets de les dones amb els Governs de la dreta a Madrid i Barcelona.

“Hem de lluitar políticament per eradicar la violència de gènere i combatre la pobresa que pateixen les dones precisament per la seva condició de dones (que cobren menys que els homes tot i tenir la mateixa qualificació professional i acadèmica), la bretxa salarial que continua existent, les pitjors pensions, etc. Tot això esdevé una realitat injusta que els i les socialistes volem canviar des del Govern.”


En aquest sentit, ha celebrat la proposta del PSC d’implementar noves unitats de valoració integral per evitar que les dones que han denunciat la violència de la que eren objecte, i que finalment han estat assassinades, rebin una millor protecció que eviti el crim del que són objecte per part dels seus maltractadors.       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada