dimecres, 13 de desembre del 2017

ROSA MARIA IBARRA: “EL PLA DE XOC SOCIAL QUE PROPOSEM ELS SOCIALISTES PERMETRIA QUE 8.000 FAMÍLIES TARRAGONINES ACCEDISSIN A UNA PLAÇA PÚBLICA DE LLAR D’INFANTS”



“El pla de xoc social dotat amb més de 3.000 milions d’euros que ahir va presentar Miquel Iceta permetria, per exemple, que unes 8.000 famílies de les comarques tarragonines poguessin accedir a noves places públiques de llars d’infants o que 50.000 treballadors que actualment estan amb un contracte temporal fraudulent passessin a ser fixos, això també és el que ens juguem a les urnes a les eleccions del 21-D i tan sols el vot al PSC és capaç de garantir-ho”, així ho ha asseverat la candidata socialista per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, en la presentació del programa del PSC per la demarcació en matèria de polítiques socials i  lluita contra la pobresa.

“Els socialistes som els de les polítiques socials, això no ens ho neguen ni els nostres adversaris polítics”, ha afirmat Ibarra, “i ara volem donar un nou impuls a aquesta Catalunya líder en benestar social que nosaltres desitgem i per això ens comprometem a desplegar una bateria de mesures que s’executaran un cop Miquel Iceta sigui president de la Generalitat.”

Entre aquestes mesures s’inclou que 100.000 famílies puguin rehabilitar els seus habitatges amb criteris de sostenibilitat ambiental per reduir un 30% la despesa energètica, que 96.000 nens catalans tinguin accés real a una beca de menjador, que es pugui atendre a les 60.000 famílies en risc de pobresa energètica i que els 30.000 tarragonins i tarragonines en llista d’espera per accedir a les prestacions per dependència puguin ser atesos, així com incrementar un 25% el parc d’habitatges de lloguer social, entre d’altres i ambicioses mesures.  

Rosa Maria Ibarra ha explicat que aquests 3.000 milions necessaris per dotar de recursos aquest pla de xoc social “es finançaran a partir de la reestructuració del deute no prioritari i assignant una part dels nous ingressos del model de finançament que s’ha de millorar, uns objectius que només Miquel Iceta pot aconseguir.”

Finalment, la cap de llista del PSC per Tarragona ha reafirmat el seu compromís “d’eradicar completament la pobresa infantil a Tarragona i al conjunt de Catalunya. En aquests moments la taxa de pobresa infantil al nostre país és del 29% i això representa una vergonya col·lectiva. I què ha fet el Govern que hem tingut aquests dos anys mentre s’embolcallava cada dia amb els colors de la bandera i parlava de la “dignitat” dels catalans? Retallar les partides de benestar social de la Generalitat. Quina és aquesta “dignitat” que retalla assignacions de recursos públics quan tenim un 29% de pobresa infantil? Quina poca vergonya!”


En aquest sentit, el PSC defensa que no hi hagi cap tall de subministrament bàsic (electricitat, gas o aigua) per manca d’ingressos. “Crearem un fons de suficiència energètica per garantir a l’accés d’aquests serveis bàsics a totes les famílies tarragonines i desplegarem la llei de renda garantida a partir de la evaluació de la seva posada en marxa.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada