dijous, 7 de desembre del 2017

ROSA MARIA IBARRA: “SI FEM LES COSES BÉ PODEM CREAR 20.000 NOUS LLOCS DE TREBALL A LES COMARQUES TARRAGONINES AQUESTS PROPERS QUATRE ANYS”



La cap de llista del PSC per Tarragona a les eleccions del 21-D, Rosa Maria Ibarra, ha afirmat aquest dijous que “si fem les coses bé, tenim un Govern que torna a creure en Tarragona i aprofitem els potencials dels sectors productius que ens són propis, podem crear 20.000 nous llocs de treball a les nostres comarques aquests propers quatre anys.”

Ibarra ha fet aquestes declaracions en la presentació del programa socialista per les comarques tarragonines. “Precisament el primer que volem dir és que els socialistes som els únics en tenir un programa específic per Tarragona i en presentar propostes concretes. Els únics. Ja vàrem avançar que demanem que els pressupostos de la Generalitat destinin un 10% del total de les inversions a Tarragona i avui volem explicar les propostes que tenim per créixer en ocupació i crear nous llocs de treball.”

En aquest sentit el PSC proposa tornar a impulsar el pla estratègic per l’ocupació del Camp de Tarragona i incrementar els plans d’ocupació per a aturats de llarga durada i per als joves desocupats.

“La inestabilitat generada pel procés ha fet tornar a créixer l’atur per sobre dels 50.000 aturats censats a les nostres comarques. Tornem a l’estabilitat i a un bon Govern liderat per Miquel Iceta i podrem créixer en treball i benestar. Hi ha camí per a fer-ho. Pel cap baix, podem generar 10.000 nous llocs de treball amb el projecte conegut a peu de carrer com BCN World i uns altres 5.000 llocs de treball amb el Logis Penedès.”

A banda, el PSC potenciarà els sectors productius emergents que tenim a les comarques tarragonines com l’agroalimentació, l’economia verda, els serveis socials vinculats a les persones, la logística, el turisme en totes les seves vessants (d’interior, familiar, esportiu, etc) i la indústria (com la química que genera ocupació estable, de qualitat i ben remunerada). “Crear nous llocs de treball, aquesta és la nostra autèntica obsessió”, ha reblat Ibarra.

Per la seva banda, el també candidat socialista Carles Castillo ha posat l’accent en la defensa de les polítiques socials “que sempre ha defensat el PSC.”

“A les nostres comarques tenim 30.000 ciutadans en llista d’espera per accedir a les prestacions per dependència, la taxa de risc de pobresa s’ha doblat, s’han suprimit places públiques de llars d’infants i hi ha 10.000 famílies que tenen als seus membres a l’atur, a tots, i que ja no cobren cap subsidi o prestació. És intolerable!”, ha emfatitzat Castillo.   

“Així no podem continuar, ni podem esperar a l’arribada de mítiques Itaques. Cal una resposta immediata, amb un Govern sòlid, amb les idees clares, liderat per Miquel Iceta i per això els socialistes proposem impulsar un pla de xoc contra l’augment de la pobresa  per evitar que cap ciutadà quedi abandonat a la cuneta sense tenir l’escalf de l’administració pública.”


Finalment, Carles Castillo ha recordat que amb el Govern de Junts pel Sí, amb el suport parlamentari de la CUP, les llistes d’espera per passar pel quiròfan al Camp de Tarragona s’han incrementat exponencialment i ja superen les 13.000 persones. “El candidats dels partits que han donat suport a l’anterior Govern ens han d’explicar si continuaran pel camí de les privatitzacions, les retallades i les reduccions d’equipaments i serveis sanitaris o bé, com defensem els socialistes, recuperarem els nivells de qualitat que teníem el 2010 abans que el Govern de la dreta comencés a passar la tisora per la sanitat pública d’aquest país.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada