dimecres, 14 de març del 2018

EL GRUP SOCIALISTA PRESENTA UNA LLEI PER GARANTIR LA IGUALTAT ENTRE HOMES I DONES I ACABAR AMB LA BRETXA SALARIAL QUE A LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA ÉS DE 7.123 EUROS ANUALS




El diputat del PSC al Congrés per Tarragona Joan Ruiz ha explicat avui que el grup socialista ha entrat a registre una proposició de llei per garantir la igualtat de tracte i d’oportunitats entre homes i dones en l’àmbit de l’ocupació i del món del treball.

“Els socialistes volem que aquesta llei sigui l’instrument per eradicar tots els elements injustos i de desigualtat entre homes i dones en l’àmbit laboral. Per exemple, tan sols cal recordar que a dia d’avui, segons els nostres càlculs, la bretxa salarial entre homes i dones a la demarcació de Tarragona és de 7.123 euros anuals. Una realitat intolerable.”

En concret, la mitjana salarial dels homes a la demarcació de Tarragona és de 27.447 euros anuals bruts mentre que les dones tan sols perceben de mitjana 20.324 euros l’any. Aquesta discriminació també afecta la determinació i la quantia econòmica de les pensions que reben les dones al final de la seva vida laboral.

“Volem ser la veu de les dones a les Corts Generals i defensar els seus drets, com sempre hem fet els socialistes. Amb aquesta llei les bones paraules es tradueixen en drets individuals per a les treballadores i en obligacions per a les empreses”, ha explicat el diputat tarragoní.

Joan Ruiz ha titllat com a “burla” les declaracions de la ministra del PP, Dolors Montserrat, en les que aquesta afirmava que la igualtat entre homes i dones està garantida. “Només des del desconeixement més absolut de la realitat és poden dir aquestes coses perquè la realitat que viuen les dones en el seu dia a dia laboral no es pot definir com a igualtat ja que se les tracta injustament, començant per les quanties dels seus sous i de les seves pensions.”

Entre les mesures contemplades per la llei socialista està la derogació dels elements de la reforma laboral del PP de 2012 on no es promocionen amb incentius el retorn de les dones als seus llocs de treball després de ser mares.

Així mateix es crearà una oficina estatal de lluita contra la discriminació laboral, a més de reforçar les mesures de la inspecció de treball. “Volem mesures de discriminació positiva en la promoció i l’ascens de les dones en el món del treball.”

En la mateixa línia la llei estableix com a obligatòries les quotes de participació de les dones en els consells d’administració de les empreses tal i com estableixen les mateixes directives comunitàries.

“En definitiva –ha conclòs el diputat socialista-, amb aquesta llei volem posar el fil a l’agulla a una realitat laboral en què les dones cobren menys, treballen més, tenen les ocupacions més precàries, tenen més cura de les responsabilitats familiars i acumulen una autèntica sèrie de desavantatges en el món del treball. Amb aquesta proposta de llei volem remoure els obstacles per a què les dones puguin ser ciutadanes i treballadores amb uns drets reconeguts, amb igualtat real i no només nominal.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada