dimecres, 2 de maig del 2018

CARLES CASTILLO DENUNCIA QUE UN 15% DELS ASSALARIATS DE LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA SÓN TREBALLADORS POBRES




El diputat del PSC al Parlament per Tarragona, Carles Castillo, ha denunciat aquest dimecres que “aproximadament un 15% dels assalariats de la nostra província són treballadors pobres, és a dir, són homes i dones que tenen una feina però que les seves retribucions no arriben per poder viure amb la dignitat material que es mereixen ells i les seves famílies. I aquesta xifra, amb els Governs conservadors a Madrid i Barcelona d’aquests darrers anys, no ha fet res més que créixer...”, ha alertat el diputat tarragoní.   

Cal recordar que es considera un treballador pobre a la persona que treballant més de la meitat de l’any guanya menys del 60% de la renta mitjana nacional, atenent als indicadors europeus generalment utilitzats.

“Doncs bé, segons les nostres estimacions entre 35.000 i 40.000 treballadors de les comarques tarragonines es troben en aquesta situació. I és que tot i l’eufòria econòmica que exhibeix el Govern del PP, els efectes de la reforma laboral impulsada per l’executiu de Rajoy ha provocat que molts d’aquests treballadors i treballadores malgrat tenir una feina i cobrar un salari no tinguin els ingressos suficients per poder pagar les seves necessitats bàsiques en matèria d’habitatge, alimentació, transport, educació, etc.”

El diputat socialista ha denunciat que la combinació letal de crisi econòmica amb retallades socials ha aguditzat les desigualtats. “No només l’augment de l’atur sinó també la davallada dels ingressos salarials que va impulsar el PP per “sortir” de la crisi han condemnat a molts treballadors i treballadores a ser pobres, a vegades, de forma dramàtica.”

Així, les polítiques d’austeritat de l’anterior Convergència -i actual PDeCAT- i del PP s’han traduït en una reforma laboral que lluny d’aportar solucions ha suposat una precarització del mercat de treball, ha facilitat els acomiadaments i, conseqüentment, ha empitjorat les condicions salarials i laborals de les persones que han mantingut la seva feina.

Carles Castillo ha subratllat que aquest empobriment salarial afecta al conjunt de les classes populars però de manera especialment significativa als joves i a les dones. “Per exemple, a les nostres comarques tenim unes 3.000 treballadores domèstiques –la gran majoria dones- que fan tasques de cangurs, de cuidadores de persones grans o de neteja de la llar que, sovint sense contracte, han vist els seus ingressos reals reduïts aquests darrers anys.”   

“I tres quarts del mateix pel que ja a molts joves que són víctimes de contractes parcials que només signifiquen remuneracions molt baixes i proteccions socials mutilades. Cada cop més es constata que en molts casos, a la pràctica, aquests contractes parcials s’acaben complementant amb hores de feina no declarades i pagades en negre. Tot plegat lamentable...”

Carles Castillo ha reiterat que el PSC defensa la recuperació dels salaris previs a la crisi i que la negociació col·lectiva ha de ser l’eina  per assolir aquesta recuperació de sous. Així mateix, s’ha d’apostar per polítiques d’inversió pública que generin noves inversions i la creació de nous llocs de treball.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada